Δημοσίευμα

"Η κυρία με το σκυλάκι" του Τσέχοφ στο χαρτί και στο πανί... Σάββατο 14 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα

"Η κυρία με το σκυλάκι" του Τσέχοφ στο χαρτί και στο πανί... Σας περιμένουμε στο Λεξικοπωλείο, Στασίνου 13, στο Παγκράτι... αυτό το Σάββατο στις 14 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα

Σάββατο 14 Νοεμβρίου – 18:00 στο Λεξικοπωλείο

Με κέντρο το βιβλίο, ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης και ο ηθοποιός - σκηνοθέτης Νότης Παρασκευόπουλος αντιπαραβάλλουν εικόνες και λέξεις.

Η κυρία με το σκυλάκι
Διήγημα του Άντον Τσέχωφ

«Είχε αρχίσει εδώ και πολύ καιρό να την απατά, την απατούσε συχνά, και πιθανότατα γι’ αυτόν το λόγο, σχεδόν πάντα κακολογούσε τις γυναίκες κι όταν συζητούσαν μπροστά του γι’ αυτές σχολίαζε: «Κατώτερο είδος!» 

«Πως μπορώ να δικαιολογήσω τον εαυτό μου; Είμαι κακιά κι αναξιοπρεπής, περιφρονώ τον εαυτό μου κι ούτε που μου περνάει απ’ το μυαλό να δικαιολογηθώ. Δεν εξαπάτησα τον άντρα μου, τον ίδιο μου τον εαυτό εξαπάτησα!» 

«Υπέφερα πάρα πολύ!» εξακολούθησε εκείνη, χωρίς να τον ακούει. «Μόνο εσένα σκέφτομαι, αδιάκοπα, ζούσα με την ανάμνησή σου. Και προσπαθούσα να ξεχάσω, να ξεχάσω... αχ, γιατί, γιατί ήρθες;»

«Και μόνο τώρα, που άσπρισαν τα μαλλιά του, είχε αγαπήσει αληθινά όπως πρέπει ν’ αγαπήσει κανείς – για πρώτη φορά στη ζωή του.»

Θα προβληθούν σκηνές από την ταινία του Iossif Kheifitz (1960) με τους Iya Savvina, Alexeï Batalov, Nina Alissova και Pantelejmon Krymov – μουσική της Nadedja Simonian 

Είσοδος ελεύθερη

Λεξικοπωλείο
Στασίνου 13, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, 11635 Αθήνα
210 72 31 201 - to@lexikopoleio.com

Θα προβληθούν σκηνές από την ταινία του Iossif Kheifitz (1960)Με κέντρο το βιβλίο, ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης και ο ηθοποιός - σκηνοθέτης Νότης Παρασκευόπουλος αντιπαραβάλλουν εικόνες και λέξεις.

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...