Δημοσίευμα

Τρίτη 28 Μαρτίου - Μια βραδιά για τη λογοτεχνία και τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ με την Τίνα Μανδηλαρά και τον Δημήτρη Στεφανάκη

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 στις 8:00 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Αθήνα - Ιπποκράτους 118

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ: Το μαγικό βουνό / Τόμας Μαν. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Υπεύθυνος σειράς: Δημήτρης Στεφανάκης.

Με αφορμή τη νέα σειρά κλασικής λογοτεχνίας «Μεγάλες αφηγήσεις», οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε μία εξόρμηση στο ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ του νομπελίστα Thomas Mann, του σημαντικότερου ίσως μυθιστοριογράφου του 20ού αιώνα.

Την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, στις 8 το βράδυ, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) ο επιμελητής της σειράς και συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης και η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά μάς συστήνουν αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που έσπασαν το φράγμα του χρόνου και εξηγούν γιατί αξίζει να διαβάζονται από όλους ως μέρος μιας συναρπαστικής επικαιρότητας που μας αφορά.

Η Τίνα Μανδηλαρά και ο Δημήτρης Στεφανάκης αναζητούν την καρδιά του Μαγικού βουνού με αφορμή την επανέκδοση του αριστουργήματος του Thomas Mann από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και συζητούν με το κοινό για το σπουδαίο αυτό βιβλίο της ευρωπαϊκής μνήμης, που γέννησε τα γράμματα και τον ουμανισμό, και ενέπνευσε στις ψυχές τα πνευματικά ιδεώδη.
 
Η Τίνα Μανδηλαρά αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου:
«Ο Thomas Mann έφτιαξε ένα αφηγηματικό κόσμημα περίπου 1.000 σελίδων χρησιμοποιώντας τα πιο πολύτιμα πετράδια της ευρωπαϊκής σκέψης: τη φιλοσοφία, τη θεωρία, την αισθητική, τη μουσική. Ο συγγραφέας διείδε ήδη από το 1924, οπότε και εκδόθηκε το βιβλίο, την κατάπτωση των ευρωπαϊκών αξιών και είχε το θάρρος να συγκρουστεί με το ευκλεές κονκλάβιο των γραμμάτων στη χώρα του – και όχι μόνο. Κατήγγειλε όπου μπορούσε τους γερμανούς διανοούμενους που ασπάζονταν τις θεωρίες του Χίτλερ και φρόντισε να αφιερώσει το Νόμπελ (1929) στις υψηλές ιδέες για τις οποίες πάλεψε μέχρι το τέλος της ζωής του. 
Το Μαγικό βουνό είναι μια σύγχρονη συμβολική νέκυια, αλλά ταυτόχρονα και το πιο αισιόδοξο κείμενο που έχει γραφτεί ποτέ για τη δύναμη των ανθρώπων στην καρδιά της πιο βασανισμένης και πολύπαθης ηπείρου. Ας το κρατήσουμε. Και ας είναι αυτό το μυστικό μας μέχρι τέλους».

Η σειρά κάνει πρεμιέρα με τους τίτλους: 
Το μαγικό βουνό του Thomas Mann
Γύρνα σπίτι, άγγελέ μου του Thomas Wolfe
ενώ τον Μάιο θα εμπλουτιστεί με τους τίτλους:
Ένα δωμάτιο με θέα του E. M. Forster
Ο εραστής της Marguerite Duras

ΠΗΓΗ: https://www.metaixmio.gr/el/οι-μεγαλεσ-αφηγησεισ-των-εκδοσεων-μεταιχμιο
Διαβάστε περισσότερα για ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: ΕΔΩ

Δημήτρης Στεφανάκης - Τίνα Μανδηλαρά για το «Το μαγικό βουνό» του Τόμας Μαν. Από το Μεταίχμιο για τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ 28/03/17 στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟΜΕΓΑΛΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ: «Το μαγικό βουνό», Τόμας Μαν. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Υπεύθυνος σειράς: Δημήτρης ΣτεφανάκηςΔημήτρης Στεφανάκης - Τίνα Μανδηλαρά - «Το μαγικό βουνό», Τόμας Μαν. Μεταίχμιο ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ 28/03/17

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...