Δημοσίευμα

Δευτέρα 8/5/17 - Οι «Ευτυχισμένες οικογένειες» στο webRadio.ert.gr/volos - ΈΡΑ ΒΟΛΟΥ

Δευτέρα 8 Μαΐου λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στα “Βέλτιστα των ημερών”, ο Δημήτρης Στεφανάκης μιλά στην ΈΡΑ ΒΟΛΟΥ...

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ακούσατε Ζωντανά στο http://webradio.ert.gr/volos ,
στους 100.7 και 101.2 στα FM τους 1485 στα ΑΜ.

Την Δευτέρα 8 Μαΐου στα “Βέλτιστα των ημερών”
λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης
μιλά στη Βίκυ Καποτά για τις «Ευτυχισμένες οικογένειες» από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, το καινούργιο του μυθιστόρημα
που παρουσιάζεται Τρίτη 9 Μαΐου και στο Βόλο.

"Μιλήσαμε με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη για τις "Ευτυχισμένες οικογένειες" και μέσα από την αφήγηση της Λήδας ανακαλύψαμε πως κρύβουν μυστικά : πάθη ή εγκλήματα, έχθρες ή προδοσίες, δηλαδή όλα όσα συνθέτουν το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένες. Και ίσως αυτό είναι μια παρηγοριά......"
ΠΗΓΗ: Βίκυ Καποτά - https://www.mixcloud.com/ertvolou/τα-βέλτιστα-των-ημερών-της-δευτέρας-8-μαΐου-2017/

«Οι ευτυχισμένες οικογένειες δεν έχουν μυστικά, αλλιώς δεν είναι ευτυχισμένες». Αυτό ισχυρίζεται ο Άγης Δημητριάδης-Σέραρντ. Ο ίδιος βέβαια συντηρεί δύο σπίτια, δύο γυναίκες, δύο παιδιά, ζει ουσιαστικά δύο ζωές. Στο μεταξύ η οικογένειά του, από τις επιφανέστερες της Αθήνας, περνά δύσκολες ώρες. Ο Ρόμπερτ Σέραρντ, ιδρυτής του ομώνυμου πολυτελούς ξενοδοχείου, βρίσκεται ξαφνικά στο στόχαστρο νεαρού φοιτητή ο οποίος διεξάγει έρευνα για το κρίσιμο διάστημα 1939-1945 και απειλεί να αμαυρώσει τη μνήμη του. Όλοι δηλώνουν θορυβημένοι εκτός από τη Λήδα Δημητριάδη, τη δικηγόρο της οικογένειας, η οποία ενθουσιάζεται με την ιδέα ότι κάποιος αποφάσισε επιτέλους να φωτίσει τη σκοτεινή διαδρομή του.”
Ο ίδιος ο συγγραφέας εξομολογείται: «Στις "Ευτυχισμένες οικογένειες" η μέθεξη της μικρής και της μεγάλης ιστορίας συντελείται χάρη στα πλάσματα εκείνα που η καθημερινότητά τους εμπλουτίστηκε κάποτε με στιγμές κοσμοϊστορικές. Κι ίσως η γοητεία των ηρώων μου δεν εξαντλείται στα όποια γνωρίσματά τους, αλλά κυρίως σε αυτές τις εξαιρετικές στιγμές που αφουγκραζόμαστε στη ζωή τους».

Ο Δημήτρης Στεφανάκης μιλά στην ΈΡΑ ΒΟΛΟΥ για τις «Ευτυχισμένες οικογένειες»

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...