Δημοσίευμα

Ο Εστραγκόν και ο Βλαντιμίρ στο Κέντρο της Αθήνας - Ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ του ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Γράφει ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ του ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ / fosonline.gr
Ο Εστραγκόν και ο Βλαντιμίρ στο Κέντρο της Αθήνας - Ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ του ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Περίπτωση Μπέκετ: Ο άνθρωπος που αμφισβήτησε τον ιερό κανόνα της συγγραφικής «υπεροχής» των Τζόις και Προυστ δεν βάσισε τη φήμη του στα περιλάλητα ημι-μυθιστορήματά του (Μαλόν, ο Ακατονόμαστος, ο Μολλόυ πεθαίνει), αλλά στα θεατρικά του. «Το τέλος του παιγνιδιού» παραμένει η κορωνίδα της παγκόσμιας δραματουργίας στον εικοστό αιώνα.

Στο ευρύ κοινό, ωστόσο, έμεινε κυρίως γνωστός για το θρυλικό «Περιμένοντας τον Γκοντό» έργο για το οποίο ο ίδιος ο Μπέκετ ανησυχούσε σοβαρά μήπως κάποια στιγμή ξεπεραστεί.

Οι φόβοι του αποδείχτηκαν αβάσιμοι κι ο Εστραγκόν με τον Βλαντιμίρ στο αέναο παιγνίδι της αναμονής αποδεικνύονται σήμερα πιο φρέσκοι και πιο επίκαιροι από ποτέ.

Στην εποχή αυτή του αγροίκου πλουτισμού, φανταστείτε τους αλήτες του Μπέκετ να κινούνται στο κέντρο της Αθήνας περιμένοντας τον Γκοντό. Ίσως κάτι ανάλογο είχε στο μυαλό του ο δημιουργός τους…
Γράφει ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ / ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - fosonline.gr

ΠΗΓΗ: https://www.fosonline.gr/plus/theatro/article/5814/o-estragkon-kai-o-vlantimir-sto-kentro-tis-athinas

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...