Βιβλίο

Γύρνα σπίτι, άγγελέ μου

Γύρνα σπίτι, άγγελέ μου
Συγγραφέας: Τόμας Γουλφ, Μετάφραση: Κοσμάς Πολίτης, Πρόλογος: Ηλίας Μαγκλίνης, Υπεύθυνος σειράς: Δημήτρης Στεφανάκης
Τιμή: 17,70€
2017
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Λίγα λόγια για τη σειρά Μεγάλες αφηγήσεις
Στη σειρά Μεγάλες αφηγήσεις εντάσσονται έργα-ορόσημα της παγκόσμιας πεζογραφίας· έργα συγγραφέων που έσπασαν το φράγμα του χρόνου και αξίζει να διαβάζονται από όλους ως μέρους μιας συναρπαστικής επικαιρότητας που μας αφορά.

Μια από τις λαμπρότερες λογοτεχνικές φωνές του 20ού αιώνα, που άσκησε σημαντική επιρροή σε συγγραφείς όπως ο Ρέι Μπράντμπερι, ο Φίλιπ Ροθ και τους Μπιτ.

Το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Thomas Wolfe Γύρνα σπίτι, άγγελέ μου, που τον καθιέρωσε ως μια από τις λαμπρότερες λογοτεχνικές φωνές του 20ού αιώνα ασκώντας σημαντική επιρροή στο έργο πολλών μεταγενέστερων συγγραφέων, κυκλοφόρησε το 1929. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία, διασκευάστηκε για τη θεατρική σκηνή και μεταφράστηκε σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Το μυθιστόρημα αφηγείται την ιστορία του Ευγένιου Γκαντ που μεγαλώνει σε μια μικρή επαρχιακή αμερικάνικη πόλη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Μοναχικός παρίας αλλά και παθιασμένος αντιμέτωπος με έντονες καταστάσεις και με μια οικογενειακή τραγωδία πριν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να αφήσει το σπίτι του αν θέλει να διαμορφώσει την προσωπική του ταυτότητα. 

Με συγκινεί βαθιά πόσο υπέροχα καταφέρνει ο Wolfe να μεταδώσει την ανθρώπινη δίψα για κατανόηση και καινούριες εμπειρίες.
Elizabeth Kostova, συγγραφέας

Η συγγραφή αυτού του μυθιστορήματος αποτέλεσε το θέμα της κινηματογραφικής ταινίας Ένας χαρισματικός άνθρωπος (2016) με πρωταγωνιστές τους Κόλιν Φερθ, Τζουντ Λο, Νικόλ Κίντμαν. 

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο κλικάροντας στο παρακάτω μπλε link:   Αγοράστε online

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Δείτε επίσης...

Γύρνα σπίτι, άγγελέ μου