Δημοσίευμα

Βραβείο Έναστρον: Οι πρώτες υποψηφιότητες - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Το βραβείο μεταφρασμένης πεζογραφίας Έναστρον ανοίγει τα φτερά του. Τα δύο πρώτα υποψήφια βιβλία για το βραβείο μεταφρασμένης λογοτεχνίας Έναστρον και έπεται συνέχεια... - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ / fosonline.gr
Βραβείο Έναστρον: Οι πρώτες υποψηφιότητες - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Η Λογοτεχνική συντροφιά Έναστρον και ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης επέλεξαν τα δύο πρώτα βιβλία που θα διαβάσουν και θα παρουσιάσουν σε ανοιχτές για το κοινό συναντήσεις τον Οκτώβριο του 2023.

Το καταλανικό αριστούργημα του Ζοάν Σάλες «Αβέβαιη δόξα» θα είναι η παρθενική εμφάνιση στον κύκλο αυτών των συναντήσεων. Πρόκειται για τη μυθιστορηματική βίβλο του Ισπανικού εμφυλίου πολέμου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Άγρα σε μετάφραση Ευρυβιάδη Σοφού.

«Η πιο μυστική μνήμη των ανθρώπων» από τις εκδόσεις Πατάκη είναι το Goncourt 2021 γραμμένο από τον Σενεγαλέζο συγγραφέα Μοχάμεντ Μπουγκάρ Σαρ σε μετάφραση Μήνας Πατεράκη-Γαρέφη. Πρόκειται για ένα ύμνο στη λογοτεχνία και την αντοχή της στο χρόνο.

Ο Δημήτρης Στεφανάκης και τα μέλη της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Έναστρον διαβάζουν πυρετωδώς για να επιλέξουν τις επόμενες υποψηφιότητες του βραβείου. Ο συγγραφέας και καθοδηγητής της λογοτεχνικής λέσχης δήλωσε ότι η φετινή χρονιά είναι γεμάτη με ενδιαφέρουσες εκδόσεις μεταφρασμένης λογοτεχνίας και το αποτέλεσμα φαντάζει αμφίρροπο.

ΠΗΓΗ: https://www.fosonline.gr/plus/vivlio/article/257450/vraveio-enastron-oi-protes-ypopsifiotites

«Αβέβαιη δόξα» του Ζοάν Σάλες και «Η πιο μυστική μνήμη των ανθρώπων» του Μοχάμεντ Μπουγκάρ Σαρ

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...