Δημοσίευμα

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου - «Συνάντηση κορυφής» στην Εθνική βιβλιοθήκη του Μπουένος Άιρες... - Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο Μπουένος Άιρες για σειρά διαλέξεων

Δημήτρης Στεφανάκης: «Συνάντηση κορυφής» στην Εθνική βιβλιοθήκη του Μπουένος Άιρες... Μαζί με την διακεκριμένη συγγραφέα Μαρία Ρόσα Λόχο μιλάμε για το έργο του Ερνέστο Σάμπατο. Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023, 6 το απόγευμα.
Τετάρτη 11 Οκτωβρίου - «Συνάντηση κορυφής» στην Εθνική βιβλιοθήκη του Μπουένος Άιρες... - Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο Μπουένος Άιρες για σειρά διαλέξεων

El túnel de Ernesto Sábato: una mirada griega
Charla del escritor griego Dimitris Stefanakis y la escritora argentina María Rosa Lojo sobre la obra El túnel de Ernesto Sábato.

Ο Δημήτρης Στεφανάκης για τον Σάμπατο και την ελληνική λογοτεχνία στο Μπουένος Άιρες
Λογοτεχνική συνάντηση με τίτλο «Το Τούνελ του Ερνέστο Σάμπατο – Μια ελληνική ματιά» διοργανώνουν στο Μπουένος Άιρες η Ελληνική πρεσβεία της Αργεντινής, το Υπουργείο πολιτισμού της Αργεντινής και το El Museo del Libro de Horacio González. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα David Viñas, στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Μπουένος Άιρες.

Για τον Ερνέστο Σάμπατο θα μιλήσουν ο γνωστός Έλληνας λογοτέχνης Δημήτρης Στεφανάκης και η Αργεντινή συγγραφέας Μαρία Ρόσα Λόχο, που θεωρείται ειδική στο έργο του μεγάλου Αργεντινού. Το παρών θα δώσουν και μέλη της Fundación Ernesto Sabato στα οποία ο Δημήτρης Στεφανάκης θα παραδώσει την ελληνική εκδοχή του «Τούνελ» υπογεγραμμένη από τον ίδιο σε μετάφραση Κλαίτης Σωτηριάδου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Δημήτρης Στεφανάκης έγινε γνωστός στον Ισπανόφωνο κόσμο από τις «Μέρες Αλεξάνδρειας» που μεταφράστηκαν στα Ισπανικά ως «Los dias de Alejandria» σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία. Στις 18 Οκτωβρίου ο Έλληνας συγγραφέας θα δώσει μία ακόμα διάλεξη στην πρωτεύουσα της Αργεντινής με τίτλο «Από τον Όμηρο στον Καβάφη», εκδήλωση που διοργανώνει η ελληνική πρεσβεία υπό την εποπτεία της πρέσβεως κυρίας Ελισάβετ Φωτιάδου.

El túnel de Ernesto Sábato: una mirada griega
Charla del escritor griego Dimitris Stefanakis y la escritora argentina María Rosa Lojo sobre la obra El túnel de Ernesto Sábato.
11/10/23
 18:00 hs.
Auditorio David Viñas 
El evento se realiza en el Museo del libro y de la lengua.
Actividad gratuita con inscripción previa en museodellibro@bn.gob.ar

Ernesto Sábato's tunnel: a Greek view
Talk by the Greek writer Dimitris Stefanakis and the Argentine writer María Rosa Lojo about the work The Tunnel by Ernesto Sábato.
10/11/23
 6:00 p.m.
David Viñas Auditorium
The event takes place at the Museum of Books and Language.
Free activity with prior registration at museodellibro@bn.gob.ar
https://www.bn.gov.ar/como-llego

Η δημοσίευση στο literature.gr

Η δημοσίευση στο fosonline.gr 

Η δημοσίευση στο ertnews.gr 

Η δημοσίευση στην Εθνική βιβλιοθήκη  του Μπούενος Άιρες https://www.bn.gov.ar/agenda-cultural/el-tunel-de-ernesto-sabato-una-mirada-griega 

Δημήτρης Στεφανάκης: «Ήταν όλα υπέροχα χτες! ...Πίσω μας χαμογελά από το κάδρο της αιωνιότητας ο μέγας Ερνέστο Σάμπατο. ...Με το βλέμμα στην κατάμεστη αίθουσα...»
Από αριστερά Δημήτρης Στεφανάκης, η κυρία Μαρία Ρόσα Λόχο, η πρέσβης της Ελλάδας κυρία Ελισάβετ Φωτιάδου και ο διερμηνέας της πρεσβείας Ελλάδας Σπύρος Τυράκης. 
Εθνική Βιβλιοθήκη Μπουένος Άιρες, Μουσείο του βιβλίου. 11 Οκτωβρίου 2023

Δείτε το βίντεο της βραδιάς:

«Συνάντηση κορυφής» στην Εθνική βιβλιοθήκη του Μπουένος Άιρες... - Ο Δημήτρης Στεφανάκης για τον Σάμπατο και την ελληνική λογοτεχνία στο Μπουένος Άιρες - Οκτώβριος 2023Εθνική Βιβλιοθήκη Μπουένος Άιρες, Μουσείο του βιβλίου - Ο Δημήτρης Στεφανάκης, η κυρία Μαρία Ρόσα Λόχο, η πρέσβης της Ελλάδας κυρία Ελισάβετ Φωτιάδου και ο διερμηνέας της πρεσβείας Ελλάδας στην Αργεντινή Σπύρος Τυράκης - 11/10/2023Ο Δημήτρης Στεφανάκης παρέα με τον Μπόρχες και τον Κασάρες - La Biela (Buenos Aires)Villa Ocampo - Άνοιξη στην πόλη του Μπόρχες - Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο Buenos Aires 13/10/2023

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...