Δημοσίευμα

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Καμύ - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Ο μεγάλος μυθιστοριογράφος και διανοούμενος της Μεσογείου γεννήθηκε σαν σήμερα, 7 Νοεμβρίου 1913 - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ / fosonline.gr
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Καμύ - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Ο Αλμπέρ Καμύ παραμένει ίσως ο πιο πολυδιαβασμένος Γάλλος συγγραφέας του 20ου αιώνα. Σίγουρα είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της Γαλλικής γλώσσας κι ένας εμβληματικός διανοούμενος της Μεσογείου.

«Η μεγάλη θάλασσα που λέγεται Μεσόγειος, η μάνα των λαών που πρωταγωνίστησαν στην Ιστορία του κόσμου ήταν το μυστικό φυλαχτό στην καρδιά του Καμύ, όταν σαγηνευμένος από τις σειρήνες του Βορρά, αναζήτησε στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις την λάμψη και την καταξίωση ενός πολιτισμού για τον οποίο είχε μονάχα διαβάσει στις σελίδες αγαπημένων βιβλίων».
Απόσπασμα από το μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη (εκδόσεις Ψυχογιός) με ήρωα τον Αλμπέρ Καμύ

ΠΗΓΗ: https://www.fosonline.gr/plus/vivlio/article/273906/san-simera-gennithike-o-kamy

«Σήμερα πέθανε η μαμά» - Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Καμύ. Ήταν ανέκαθεν ο ήρωάς μου... Ο ίδιος είχε γράψει για το μέλλον του μυθιστορήματος: «Ο μυθιστορηματικός κόσμος είναι η διόρθωση  αυτού εδώ του κόσμου σύμφωνα με την επιθυμία κάθε ανθρώπου. Επειδή στην πραγματικότητα πρόκειται για τον ίδιο».
Δημήτρης Στεφανάκης 7/11/2023

"«Σήμερα πέθανε η μαμά» - Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Καμύ. Ήταν ανέκαθεν ο ήρωάς μου..."

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...