Δημοσίευμα

I love you for sentimental reasons - Έρως ανίκατε μάχαν - Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Το κορυφαίο ερωτικό τραγούδι στην ιστορία της μουσικής κυκλοφόρησε το 1945. Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ / fosonline.gr
I love you for sentimental reasons - Έρως ανίκατε μάχαν - Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Όσο και αν ψάξει κανείς τα ερωτικά τραγούδια σε όλο τον κόσμο δύσκολα θα βρει κάποιο που να συγκρίνεται με το αριστουργηματικό Ι love you for sentimental reasons. Το διαχρονικό σουξέ της αμερικανικής λαϊκής μουσικής κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1945 σε μουσική William Best και στίχους Ivory Watson.

Βαθύ, νοσταλγικό, απίστευτα τρυφερό, και ερωτικά μονοδιάστατο, το τραγούδι αυτό βρήκε τον ιδανικό του ερμηνευτή στο πρόσωπο του Νατ Κινγκ Κόουλ σε δίσκο από την Capital Records που από τις 22 Νοεμβρίου 1946 έπιασε την κορυφή του Billboard bestseller chart και έμεινε εκεί για ένα χρόνο.

Εξίσου συγκλονιστική είναι και η ερμηνεία της Έλλα Φιτζέραλντ σε ένα τραγούδι που πολλοί προσπάθησαν να το κατακτήσουν αλλά στην ουσία το χνούδι της φωνής του Νατ Κινγκ Κόουλ «θάμπωσε» τις όποιες προσδοκίες τους.
Δημήτρης Στεφανάκης

ΠΗΓΗ: https://www.fosonline.gr/stiles/tragoydia/article/290948/i-love-you-for-sentimental-reasons-eros-anikate-maxan

Περισσότερα άρθρα του Δημήτρη Στεφανάκη από ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - fosonline.gr

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...