Δημοσίευμα

Φωτογραφίες - Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο Πρώτο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ ΕΕ-Κίνας στο Πεκίνο

Το Πρώτο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ ΕΕ-Κίνας ξεκίνησε στο Πεκίνο και ο Δημήτρης Στεφανάκης ήταν εκεί, σε αυτό το ιστορικό γεγονός (21-27/ 11 /2017)

 

Στα πλαίσια του 1ου Λογοτεχνικού Φεστιβάλ μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Δημήτρης Στεφανάκης ταξίδεψε στην Κίνα από τις 20 έως και τις 28 Νοεμβρίου. Ο συγγραφέας εκπροσώπησε την Ελλάδα και μαζί με άλλους επτά συγγραφείς από κράτη-μέλη της Ε.Ε. επισκέφτηκε την Κινεζική πρωτεύουσα, καθώς και την πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν, Τσενγκτού. Συμμετείχε σε μια σειρά από συζητήσεις και στρογγυλά τραπέζια ανταλλάσσοντας απόψεις με Ευρωπαίους και Κινέζους συγγραφείς για θέματα που αφορούν την έμπνευση και τη συγγραφή. Έδωσε επιπλέον, διάλεξη με θέμα «Η τέχνη της μετάφρασης» στο Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών του Πεκίνου σε φοιτητές που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, και παραχώρησε συνέντευξη για την Κινεζική τηλεόραση μέσα στην Απαγορευμένη Πόλη. Τέλος, ο συγγραφέας ξεναγήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συγγραφείς στο Σινικό Τείχος, στην αγορά Τζινκγλί του Τσενγκτού και το κέντρο έρευνας του γιγάντιου Πάντα.

 

 

 

Δείτε ΕΔΩ σε βίντεο τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Στεφανάκης για την Κινεζική τηλεόραση μέσα στην Απαγορευμένη Πόλη.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για το Πρώτο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ ΕΕ-Κίνας στο Πεκίνο όπου προσκλήθηκε ο Δημήτρης Στεφανάκης.
Κλικάρετε στις παρακάτω μικρογραφίες για να δείτε όλες τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος:

Το Πρώτο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ ΕΕ-Κίνας ξεκίνησε στο Πεκίνο και ο Δημήτρης Στεφανάκης ήταν εκεί, σε αυτό το ιστορικό γεγονός (21-27/ 11 /2017)Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο Πρώτο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ ΕΕ-Κίνας στο Πεκίνο (21-27 / 11 / 2017)Ο Δημήτρης Στεφανάκης σε διάλεξη με θέμα «Η τέχνη της μετάφρασης» στο Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών του Πεκίνου σε φοιτητές που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα (21-27/ 11 /2017)Το Πρώτο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ ΕΕ-Κίνας ξεκίνησε στο Πεκίνο και ο Δημήτρης Στεφανάκης ήταν εκεί, σε αυτό το ιστορικό γεγονός (21-27/ 11 /2017)Ο Δημήτρης Στεφανάκης ξεναγήθηκε στο Σινικό Τείχος, στην αγορά Τζινκγλί του Τσενγκτού και το κέντρο έρευνας του γιγάντιου ΠάνταΟ Δημήτρης Στεφανάκης ξεναγήθηκε στο Σινικό Τείχος, στην αγορά Τζινκγλί του Τσενγκτού και το κέντρο έρευνας του γιγάντιου ΠάνταΤο Πρώτο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ ΕΕ-Κίνας ξεκίνησε στο Πεκίνο και ο Δημήτρης Στεφανάκης ήταν εκεί, σε αυτό το ιστορικό γεγονός (21-27/ 11 /2017)Αφίσα του 1ου Λογοτεχνικού Φεστιβάλ ΕΕ-Κίνας 2017. [Φωτογραφία: chinadaily.com.cn]

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...