Δημοσίευμα

«Αβέβαιη δόξα» η πρώτη υποψηφιότητα για το βραβείο Έναστρον - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Ο κύβος ερρίφθη. 1η Οκτωβρίου στο Έναστρον, για την πρώτη υποψηφιότητα του βραβείου μεταφρασμένης πεζογραφίας... - Η «Αβέβαιη δόξα» του Ζοάν Σάλες είναι το πρώτο υποψήφιο βιβλίο για το βραβείο μεταφρασμένης πεζογραφίας με κριτές τα μέλη της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Έναστρον - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ / fosonline.gr
«Αβέβαιη δόξα» η πρώτη υποψηφιότητα για το βραβείο Έναστρον - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Η Λογοτεχνική Συντροφιά Έναστρον κλείνει φέτος μια δεκαετία αναγνώσεων με την καθοδήγηση του συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη. Η ιδέα ενός βραβείου μεταφρασμένης πεζογραφίας που θα δίνεται από τα μέλη της ωρίμασε μέσα στα χρόνια. Την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου, στις 7 το βράδυ στο βιβλιοκαφέ Έναστρον, Σόλωνος 101, ανοίγει ο κύκλος των βιβλίων που θα το διεκδικήσουν.

 

Το βραβείο μεταφρασμένης λογοτεχνίας Έναστρον θα απονέμεται στον αντίποδα του βραβείου Κλεψύδρα, που από το 2012 παρακολουθεί συστηματικά το σύγχρονο νεοελληνικό μυθιστόρημα. Τα κριτήρια για την τελική βράβευση περιλαμβάνουν εκτός από την αξία του πρωτότυπου κειμένου και την ποιότητα της μετάφρασης αλλά και τη γενικότερη επιμέλεια της έκδοσης.

Τα πρώτα τέσσερα βιβλία που έχουν επιλεγεί για να παρουσιαστούν μέσα στο 2023 είναι εκτός από την Αβέβαιη δόξα, Η πιο μυστική μνήμη των ανθρώπων, του Μοχάμεντ Μπουγκάρ Σαρ, εκδόσεις Πατάκη, Η παρακαταθήκη του Ερνάν Ντιάζ, εκδόσεις Μεταίχμιο και Η τριλογία της Κοπεγχάγης της Τόβε Ντιτλέουσεν, εκδόσεις Ίκαρος.

ΠΗΓΗ: https://www.fosonline.gr/plus/vivlio/article/265749/avevaii-doxa-i-proti-ypopsifiotita-gia-to-vraveio-enastron

«Αβέβαιη δόξα» του Ζοάν Σάλες και «Η πιο μυστική μνήμη των ανθρώπων» του Μοχάμεντ Μπουγκάρ Σαρ

«Παρακαταθήκη« του Ερνάν Ντιάζ και «Η τριλογία της Κοπεγχάγης» της Τόβε Ντιτλέουσεν

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...