Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι στα γαλλικά! "Un été grec avec Camus" 24 Μαΐου '24 Περισσότερα εδώ...

Δημοσίευμα

Νικήτας Βοστάνης: Δεν νικιέται ο ήλιος (vid) - Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Η κατάρρευση της μουσικής βιομηχανίας άφησε τραγούδια μοναχικά στο διαδίκτυο, που τα απολαμβάνουν αδιάφορα οι φιλόμουσοι. Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ / fosonline.gr
Νικήτας Βοστάνης: Δεν νικιέται ο ήλιος (vid) - Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Κι είναι αλήθεια ότι συχνά νοσταλγούμε τα χρόνια της κυριαρχίας του βινυλίου και του cd που δημιούργησαν έργα με χαρακτήρα. Προικισμένος με την νοοτροπία του ολοκληρωμένου μουσικοσυνθέτη, ο Νικήτας Βοστάνης συμπράττει για μια φορά ακόμα με τον Μιχάλη Μπουρμπούλη και το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει.

Διαφορετικές μελωδίες, διαφορετικοί ρυθμοί, μέσα σε κοινό πλαίσιο, πλαίσιο Ιστορίας και καθημερινότητας που ο Βοστάνης έμαθε να χειρίζεται από την πρώτη κιόλας δημιουργική του νιότη. Στο κέντρο αυτής της πολυπρόσωπης συνεργασίας συνθέτη, στιχουργού, τραγουδιστών και μουσικών, στέκει η Μεσόγειος σαν αιώνια πρόκληση.

Καμιά ανθρώπινη φωνή, καμιά μελωδία δεν μπορεί να την εξαντλήσει. Ο Βοστάνης ωστόσο, ως παιδί του κοσμοπολιτισμού την έχει ολάκερη μπροστά στα μάτια του και ντύνει με τη μουσική του τα μαγεμένα λόγια του Μπουρμπούλη. Θαλασσινός, Γκράβας, Μητσιάς και Ραφαήλ δίνουν την δική τους ψυχή στα τραγούδια. Απολαύστε τους!
Δημήτρης Στεφανάκης

Δείτε βίντεο από την παρουσίαση του δίσκου

ΠΗΓΗ: https://www.fosonline.gr/plus/moysiki/article/60218/nikitas-vostanis-den-nikietai-o-ilios-vid

Περισσότερα άρθρα του Δημήτρη Στεφανάκη από ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - fosonline.gr

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...

"Un été grec avec Camus" Dimitris Stefanakis - 24 mai 2024

Πληροφορίες